Op zaterdag 18 mei 2024 vindt Next Generation Athletics weer plaats op de atletiekbaan in Nijmegen. De organisatie maakt bekend dat de wedstrijd voor het eerst onderdeel uitmaakt van de World Athletics Continental Tour. NGA is daarmee tweede Nederlandse wedstrijd in de WCT na de FBK-games in Hengelo. Het is de organisatie gelukt om een prestigieus Challenger evenement te worden met de D-status. Ook het Nederlands kampioenschap over 10.000 meter wordt dit jaar toegevoegd aan het programma op 18 mei 2024.

Nederlands kampioenschap 10.000 meter

Naast de toetreding tot de World Athletics Continental Tour is het Nederlands kampioenschap 10.000 meter nieuw op het programma. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen wordt er gestreden om de Nederlandse titels. Next Generation Athletics staat er om bekend dat er ieder jaar limieten voor internationale toernooien gelopen worden op Sportpark Brakkenstein. In 2023 plaatste bijvoorbeeld Stefan Nillessen zich voor het EK <23 waar hij verraste door Europees kampioen te worden. Ook dit jaar zullen we er alles aan doen om de omstandigheden ideaal te maken voor toptijden, persoonlijke records en limieten.

Op het programma van Next Generation Athletics op zaterdag 18 mei 2024 staan looponderdelen van 400 meter tot en met 10.000 meter. De races worden specifiek ingericht voor Nederlandse atleten om zich te kwalificeren voor de EK in Rome (7 – 12 juni), de EK onder 18 jaar in Banska Bystrica (18 – 21 juli), de Olympische Spelen in Parijs (1 – 11 augustus) en de WK onder 20 jaar in Lima (26 – 31 augustus).

Ook dit jaar maken we gebruik van het innovatieve Wavelightsysteem. In alle races zal Wavelight met lampjes in de binnenbaan het gewenste tempo aan geven. Hierdoor is voor het publiek goed te volgen of de atleten op koers zijn voor het behalen van hun limiet of persoonlijk record. Uniek in Nijmegen is dat het publiek bij de 3.000, 5.000 en 10.000 meter races in baan 4 mogen staan om de atleten aan te moedigen en de wedstrijden van heel dichtbij mee te maken. Alle series worden ingedeeld op tijd en we zorgen samen met de Atletiekunie weer voor een livestream. NGA is onderdeel van de Track & Field series van de Atletiekunie.

Wil je er bij zijn? Inschrijven kan hier.